Wat is KSA?

Voorheen 2015 was KSA een subbeweging van KSJ-KSA-VKSJ. Sinds 2015 zijn de KSJ en VKSJ opgegaan in KSA. KSA is een jeugdbeweging die openstaat voor alle kinderen van 6 jaar en ouder. Anno 2017 telt KSA ongeveer 35.000 leden, verspreid over meer dan 300 plaatselijke groepen, waaronder KSA Hallebast Dikkebus. Op provinciaal en regionaal vlak wordt KSA-Dikkebus ondersteund. 
Voor ons is dit in hoofdzaak KSA-Noordzeegouw.

Wekelijks bieden we op zaterdagnamiddag activiteiten met een sterk verhaal, creatief uitgewerkte spelen, openluchtleven en opdrachten die zowel de vorming van de persoonlijkheid als de groepsband tegemoet moeten komen. Een KSA'er kun je herkennen aan het lichtblauwe hemd of aan het oranje sjaaltje. 

Aan de oprichting van de KSA gaat een boeiende geschiedenis vooraf, die voor KSA Hallebast Dikkebus begint in 2000.

Is uw zoon of dochter 6 jaar of ouder? Dan is hij of zij geschikt voor KSA Hallebast!

Per leeftijd is er een speciale groep: kabouters (1ste en 2de leerjaar), pagadders (3de en 4de leerjaar), jongknapen (5de en 6de leerjaar), knapen (1ste en 2de middelbaar), jonghernieuwers (3de en 4de middelbaar) en hernieuwers (5de middelbaar). Midden in het jaar vertrekken we met de hele groep op tweedaagse en in de grote vakantie trekken de kabouters, pagadders en jongknapen voor een weekje op kamp. De knapen, jonghernieuwers en hernieuwers gaan sinds de zomer van 2015 voor 10 dagen op kamp.