Werkjaar 2016 - 2017

Er komt een nieuw jaar KSA aan! De eerste activiteit wordt gegeven op zaterdag 17 september. We verwachten jullie aan het KSA-heem te Dikkebus om 14u. De activiteit zal eenmalig langer duren dan gewoon, namelijk tot 16u45. De ouders mogen om 14u meekijken naar het starttoneeltje van het nieuwe jaar, en om 16u30 worden de ouders terug verwacht aan het heem voor een slottoneeltje en voor wat lekkers van de kokjes!

Een nieuw KSA jaar brengt ook een nieuw jaarthema met zich mee, dit jaar is het thema Magnifiek Energiek!

In KSA willen we rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. We voelen ons magnifiek energiek en daarom bewegen we tijdens werkjaar 2016-2017 des te meer.

Maar wel op onze eigen speelwijze manier! Als slingerende acrobaat in het touwparcours; als volleerde jongleur op het themaweekend; als spurtende cheeta bij Napoleon; als topspits met traptechniek bij potteke stamp; als SYTYCD-artiest in de kampdans; ...

Onze bewegingsvormen zijn eindeloos. Als KSA’ers zijn we allround bewegers, alle disciplines horen thuis in ons spel. We spitsen ons niet toe op één genre. En we hebben oog voor het bewegen op een eigen tempo en een eigen manier.

Tijdens dit werkjaar willen we hier volop aandacht aan besteden. Er zijn veel argumenten waarom bewegen bij kinderen en jongeren belangrijk is. Denk maar aan de ontwikkeling op motorisch vlak en de positieve invloed op de psychische gezondheid. KSA draagt zeker bij tot de sociale ontwikkeling door beweging in groep.

Maar we bewegen vooral omdat het leuk is! Een extra stimulans krijgen we van de bewegingscoaches. Tijdens dit werkjaar staan zij speciaal voor ons ter beschikking! “Komaan! Hup, goe bezig! Dat doe je prima! Super, nog eens! Amai, dat is zot! Wat een talent!” … Die aanmoedigingen rollen gezwind uit hun mond! Dan doe je gewoon mee, toch?

Zijn de coaches even niet in de buurt? Dan kunnen we zeker op elkaar rekenen om hun rol over te nemen. Onder het motto ‘iedereen coach’ kunnen we terugvallen op de beste coaches, nl. de eigen medeleden en medeleiding! Zo steken we elkaar aan en zetten we elkaar in beweging!

KSA is het perfecte excuus om niet stil te zitten, om uit die luie zetel te kruipen, om die TV te weerstaan, om gewoonweg MAGNIFIEK ENERGIEK te bewegen! Dus … 3, 2, 1, ACTIE!